Carraro Flexi 108 [SATILDI]


2018 Nisan'ında aldığım 2018 model Carraro Flexi 108 katlanır bisiklet. 2021'in Ocak ayında kendime son bisikletim olan 24 inç jantlı bir katlanır bisiklet alana kadar da bir diğer şehir bisikletim ile dönüşümlü olarak bu katlanır bisikleti kullandım. Üç senedir neredeyse sadece son bisikletimi kullandığım için, artık Flexi 108'imi satma kararı aldım. 

  • Carraro Flexi 108 (2018 model) > ₺7000

Sahibinden.com ilân sayfasına https://shbd.io/s/LUiaw6Ce adresinden erişebilirsiniz.

Bike & Outdoor'un Kadıköy mağazasından elden de teslim alınabilir.

20x1,75 inç Schwalbe Road Cruiser lastikleri, ön ve arka Shimano jant göbekleri ve Shimano Altus (M310) arka vites aktarıcısı ile kullanımı gayet rahat ve bir ulaşım aracı olarak kullanabilmek adına yeterli.

Kullanımdan kaynaklı birkaç kılcal çizik gibi görsel kusurları haricinde bisikletin bir sorunu yok. Kadro kulağı, aktarıcısı, katlanır mekanizmaları gibi mekanik tüm parçalar çalışıyor, temiz ve sağlam. Kullanıldığı süreç içerisinde düzenli olarak bakımları ve kontrolleri de yapıldı. Daha ilk haftasında trafikte sıkıştırıldığım için arkavites aktarıcının kaldırıma sürtmesi sonucu yüzeyde sürtünme izi mevcut (ki fotoğraflarını da paylaştım) ancak mekanik bir sorunu yok. Bu olayın üstünden yıllar geçti ve hâlâ sorunsuzca çalışıyor.

Bisikleti aldıktan sonra kısa bir süre sonra elcikleri ergonomik modellerle değiştirdim. 2018 model kadrolarda matara kafesi için yuvalar olmadığı için; Zefal'in matara kafesi takma adaptörleri ile bu eksikliği de giderdim ve gene Zefal'in Wiiz matara kafesini taktım. Pedalları, Wellgo pedallar ile değiştirdim. Çamurlukları ek parçalar ile uzatarak koruyuculuğunu biraz daha arttırdım. Doğal olarak bisikleti bu küçük ilaveler ile satıyorum.

Dahon ve Tern katlanır bisikletlerde de görülen, kadronun alın borusundaki iki veya üç delikli eklenti yuvası bu bisiklette de mevcut. Paylaştığım fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere; Dahon'un 15inç'lik bir dizüstü bilgisayarı da taşıyabilme kapasitesi sunan çantası ve bisikletin eklenti yuvasına takabileceğiniz adaptörü de bu bisiklette kullandım. Bu çantayı ve adaptörünü de bir bütün olarak ayrıca satıyorum.

Fotoğrafların bazılarında görünen matara (e haliyle), sele altı çanta, gidon çantaları ve aydınlatma aksesurarları ise satılık değildir. Çünkü bu fotoğraflar bisikleti zaten kullandığım dönemde çekilen fotoğraflar.

 

2021'de yeni bir kadro tasarımına geçene kadar bu kadro tasarımı kullanıldı. Günümüzde artık başka bir kadro tasarımı kullanılıyor olsa da ben bu tasarımını daha sade ve güzel buluyorum. Bu modelde bisikleti katlamak istediğinizde gidon kadronun katlanan iki bölmesi arasında değil; dışında kalıyor. Ancak bence bu bisikleti katlama sürecini çok daha kısaltıyor ve basitleştiriyor.

İkinci bisikletim olan bu Flexi 108'i gerçekten severek kullandım. Bu tarihe kadar benim için bir fazlalık değil, yedek bisikletim olarak sessizce bekliyordu. Ancak ilerleyen dönemde taşınmam gerekebileceği için muhtemelen artık ikimizin de yollarını ayırması gerekiyor. Umarım benden sonraki sahibi de Flexi 108'den memnun kalacaktır.